Izraz »pranoterapija« sega v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Beseda »prana« izhaja iz dveh sanskrtskih izrazov »pra« (temeljna enotnost) in »na« (energija). Besedo »prana« bi lahko prevedli kot temeljno oziroma življenjsko energijo. Je energija, ki je povsod okoli nas in zaradi katere seme kali, reka teče. Je energija, ki jo najdemo v toplini sončnih žarkov, v moči vetra in v sebi.

Univerzalna življenjska energija

Starodavna definicija »univerzalne življenjske energije« izvira iz Indije in sega nekaj tisočletij v obdobje pred našim štetjem. Vse zahodne in orientalske prakse zdravljenja z energijami izvirajo iz tega koncepta.
Prvo orodje, s katerim je oseba izkoristila to univerzalno življenjsko energijo, je bilo polaganje rok – od tod imenovanje nega skozi polaganje rok oziroma dlani. Še danes oseba, ki se ukvarja s pranoterapijo, uporablja samo roke, saj so se roke vedno dojemale kot neposredno, spontano in nagonsko orodje komunikacije/interakcije.
Pranoterapija se uporablja za obnovitev, poustvaritev ali oživitev zdravilne energije vsakega živega bitja, ki človeškemu telesu omogoči, da se regenerira in obnovi. Pranoterapevt bo s polaganjem rok po telesu posamezniku pomagal, da razreši različne težave in blokade ter ponovno vzpostavil pretok energij v telesu.

Izbrani vedeževalci

Razvrstite:
Sandra
Sandra

Odsoten

Angelske karteBioterapijaČakre

Z uvidi vam bom pokazala, kako si uresničite, kar si želite!
več...

Pišite mi!

Prve 3 minute brezplačno

1,99 €/minuta