Barve so vsepovsod okoli nas. So v naravi, v naših domovih, avtomobilih, na oblačilih… A barve niso samo nepomemben del našega bivanjskega okolja. Spremenijo nam lahko življenjsko perspektivo, vplivajo na naše počutje in čustva. Barvna terapija uporablja te moči barv z namenom, da nas očisti, energizira ali pomiri.

Energije in frekvence barv

Barvna terapija ali kromoterapija je vrsta celostnega zdravljenja, pri katerem z vidnim spektrom svetlobe in barv vplivamo na posameznikovo razpoloženje in fizično ali duševno počutje. Vsaka barva ima določeno frekvenco in vibracije, s katerimi lahko vplivamo na energijo in frekvence znotraj našega telesa.
Splošno znano je, da svetloba vstopa skozi naše oči, a zavedati se moramo, da lahko svetloba v telo vstopi tudi skozi našo kožo. Glede na edinstvene frekvence in vibracije različnih barv številni verjamejo, da lahko določene barve aktivirajo hormone, ki povzročijo kemične reakcije – te reakcije pa vplivajo na čustva in telesu omogočijo, da se »pozdravi«.
Nekateri alternativni terapevti verjamejo, da je človekova avra sestavljena iz različnih plasti svetlobe, ki jih lahko uporabimo za čiščenje in vzpostavitev ravnovesja. Poznavanje barv v avri nam lahko pomaga bolje razumeti našega duha in globlje spoznati samega sebe. Poleg tega imajo barve, ki nas obdajajo, zelo različne vplive na nas. Modra barva lahko nekoga pomiri, medtem ko ga rdeča napolni z energijo. Zelena barva je barva sprostitve in miru, z rumeno pa lahko dvignemo posameznikovega duha.

Izbrani vedeževalci

Razvrstite:
Tanja
Tanja

Prisoten

AstrologijaBarvna terapijaČakre

Podala vam bom edinstveno napoved, ki vas bo opolnomočila.
več...

Začnite chat!

Prve 3 minute brezplačno

1,99 €/minuta

Ana
Ana

Odsoten

Angelske karteAstrologijaBarvna terapija

Moje delo temelji na nesebični ljubezni do sočloveka.
več...

Pišite mi!

Prve 3 minute brezplačno

1,99 €/minuta

Brane
Brane

Odsoten

Angelske karteBarvna terapijaBioterapija

Povezujem se z duhovnimi vodniki in prenašam sporočila duš.
več...

Pišite mi!

Prve 3 minute brezplačno

1,99 €/minuta